Kažu, mit ili ne, da su ovo bile poslednje reči narodnog junaka Stevana (Stjepana) Filipovića, pre nego su mu Nemci navukli omču oko vrata, 15 minuta ranije nego što je predviđeno jer je Stevan svojim uzvicima i govorom uskomešao masu okupljenu da posmatra njegovo pogubljenje kao nauk kako će proći svi oni koji okupatoru pružaju otpor. Neko je uspeo da napravi fotografiju Stevana pred samo pogubljenje, već s omčom oko vrata, kako prkosno diže ruke stisnute u pesnice – to je, bez sumnje, jedna od najupečatljivijih fotografija iz čitavog Drugog svetskog rata pa se replika u prirodnoj veličini nalazi izložena i u zgradi Ujedinjenih Nacija u Njujorku.

Stevan, odnosno Stjepan, je inače bio Hrvat poreklom, rođen u jednom dalmatinskom selu ali je trbuhom za kruhom završio u Kragujevcu. Sasvim karakteristično za srpsko-hrvatsku paradigmu, Srbi su mu podigli spomenik na Vidraku kod Valjeva, a Hrvati su onaj u njegovom rodnom selu srušili 1991. godine. Hrvati, nacistički genocidni saveznici, jer krajnje je vreme da prestanemo da se pretvaramo i stvari počnemo da zovemo pravim imenom, koji se danas trpaju da sa saveznicima slave inače srpsku pobedu nad fašizmom.

stjepan 5

Verujem da nisam jedini među vama koji je mislio kako je divno što eto imam tu šansu i privilegiju da rastem u slobodnom društvu u kome su ovakvi junačni ispadi izlišni i deo su istorije i umesto kojih možemo da se posvetimo takvim stvarima kao što je uživanje u životu. Da smo samo znali …

Ovih dana u slobodarskoj ali po nesreći opet okupiranoj Srbiji, svedoci smo prave epidemije gadova, okupatorskih evroatlantističkih pacova, koji na svojim tribinama, koje šatro probijaju nekakvu medijsku srpsku blokadu i zaveru ćutanja o srpskim zločinima, dok je golim okom vidljiva činjenica da su svi srpski mediji (tu i tamo ponekim gerilskim) potpuno okupirani i da se okupacija u Srbiji zapravo i sprovodi hermetičnom kontrolom medija i kolaboracijom izdajnika iz redova kulturno-intelektualne domaće elite. Jedno se mora priznati – plan je potpuno genijalan, na jedan jezivo mračan način, toliko mračan da podseća na one preterane naučnofantastične romane i filmove u kojima zli centri moći uspevaju da ostvare potpunu kontrolu nad čovečanstvom pretvarajući ga u besvesne zombije adiktivne konzumente kreirane stvarnosti. Srednjovekovna inkvizicija i nacistička propaganda deluju ko traljavi amaterizam u odnosu na ovu stvarnost koju smo već uveliko počeli da živimo.

haksli_14862403783

Ključna stvar ovog plana, koji ga ujedno i čini tako genijalnim je iluzija slobode. Za razliku od prethodnih istorijskih pokušaja te vrste gde su protivnici sitema znali da ih svaki pokušaj otpora izlaže opasnosti, ovde se otpor uzima kao izravan dokaz ispravnosti okupatorske ideologije, tačnije pozitivno je integrisan u ideologiju. Mračni ali svakako genijalni stratezi američke (evroatlantističke) imperijalne politike, u temelj svoje krvave ideologije stavili su ljudska prava. Svaki rat, svako bombardovanje, masakr, sankcija, maltretiranje, porobljavanje, pljačka resursa, ekonomsko davljenje, ucenjivanje, čak i genocidi, sve je u službi ostvarivanja globalne vladavine ljudskih prava, što je cilj toliko veliki i plemeniti da faktički nema limit u ceni koju će, podrazumevano, „oslobođeni“ da plate. U tom budućem Pax Americana, deklarativno ćete imati pravo na šta god vam padne napamet, ali nećete moći da ga upražnjavate jer ćete biti do te mere siromašni da će vam se zemaljski dani sastojati isključivo od toga gde da namaknete pedeset centi neophodnih da ne lipšete od gladi, koje će vam velikodušni oslobodilac omogućiti liberalno tržišno robovskom ekonomijom u kojoj ćete tkati ili kopati 18 sati dnevno za potrebe globalnih oslobodilaca. Bićete osakaćeni, izmasakrirani, s rakom u metastazi od radioaktivnih bombi, zemlja će vam biti temeljno uništena, ekonomija i resursi opljačkani, ali „slobodni“. Od slobode uglavnom.

10 nato CCUPRIJA

Svaka eventualna pobuna, ma kako bezazlena bila, makar i čisto verbalna, automatski postaje udar na demokratiju i vladavinu ljudskih prava za koja biste vi naivno očekivali da su univerzalna kategorija. Ali nisu. Ta su prava jako promenljiva i rastegljiva kategorija i zavise uglavnom od toga kako se uklapaju u imperijalističku politiku globalnih oslobodilaca. Ona su redovno ugrožena u područjima koja predstavljaju smetnju američkom imperijalizmu, Rusiji ili Kini na primer, ili malenoj Srbiji. Tako ćete, recimo, neprestano slušati o užasu ruskih zatvora iako SAD imaju više zatvorenika nego jedna Kina, a upotreba struje za njihovo disciplinovanje je ne samo rutinska, već i legalna. Predlagaće se razne mere, od ekonomskih sankcija do vojne intervencije, sve u cilju demokratizacije globusa. Istovremeno, najrepresivnija moguća društva, kakve su zemlje Zaliva u kojima se polovina stanovnika, odnosno svi ženskog roda, tretira na način koji će jednog dana, nema sumnje, zapanjiti istinski civilizovan svet, nagrađuju se i „ohrabruju“ za napredak u ostvarivanju ljudskih prava. Tako će Saudijska Arabija, zemlja koja istinski vapi za vojnim rešenjem jednim napalmom koji bi zla oslobodio oko trećine ako ne i polovinu planete, biti postavljena za predsedavajućeg UN tela za prava žena. Zemlja u kojoj su žene najobespravljenije na planeti a globalni oslobodioci taj rodni aparthejd svesrdno podržavaju i još ga i podstiču. Zatim gejevi, omiljeni cause ideologa evroatlanstkog imperijalizma redovno na ivici istrebljenja nazi style u Rusiji ili gde god to američkom imperijalizmu ustreba, ali ne i tamo gde ih bacaju s krovova ili klate na vešalima. To su ideolozi koji će se uzbuditi zbog nehumanog postupanja sa morskim sunđerima sa dna Žutog kineskog mora koji ovi, lupam, stavljaju u čaj jer veruju da se time dobija erekcija, ali ne i milionima robova s Filipina i iz Indije koji su jednokratna roba koju možeš silovati, iscrpeti glađu, umoriti radom ili jednostavno ubiti iz dosade, u zemljama evroatlantskim saveznicama.

Kako to funkcioniše? Evo ovako. Morate neizostavno insistirati na tome da ste vi levičar i da svako ko vam se suprostavi ma kako jakim i pri tom najčešće očiglednim argumentima, igra desničarsku igru. Upotrebljavaćete što krupnije reči i organizovaćete potpisivanje peticija od strane što većeg broja selebritija. Recimo, izrazi „varvarstvo koje mora biti zaustavljeno“ „odbrana civilizacije“ i „borba protiv ultimativnog zla“ dobro vrše posao da se izbegne bilo kakva rasprava, jer nema se kad gubiti vreme u odbrani planete i civilizacije i u tom cilju podsetićete na mračne trenutke istorije u kojima je bespotrebno protraćeno silno vreme, ono pre nego što svi nisu shvatili o čemu se zapravo radi a tad je već bilo kasno. Evroatlantistički psi rata su na strani „pravedne stvari“ a svako ko to dovodi u pitanje je na strani neprijatelja i pomaže civilizacijsko zlo. To će biti izmiksovano sa drhtavim i melodramatičnim vapijućim glasom, pažljivom scenografijom sa izbeglicama u prvom planu, novinarima na licu mesta koji nadglasavaju eksplozije i izlažu se opasnosti ne bi li ste vi shvatili kakvo se zlo upravo dešava negde na svetu dok vi podgrevate večeru u mikrovalnoj i pre nego ih evakuišu blindirana NATO oklopna vozila do prvog aerdroma/baze za snabdevanje „pobunjenika“, egzotičnim predelima pod jarkim suncem i uplakanim siročićima čiju je čitavu budućnost uništio tamo neki pomahnitali diktator.

1111124717

Bernar Anri Levi je prototip ove vrste intelektualnog smeća. Govori o neprestanom neuspehu levice koja je izdala svoja slobodarska načela, praveći od vojnog satiranja čitavih država i nacija levičarsku i legitimnu stvar a od onih koji se tome suprostavljaju desničare i populiste. To je čovek koji je branio islamiste u Bosni i trgovce ljudskim organima na Kosovu, u ime multikulturalizma i multietničosti, protiv necivilizovanih Srba koji su upravo oni i Bosnu i Kosovo činili multikulturnim i multietničkim. Intelektualac levičar koji je najčvršće sarađivao sa takozvanim umerenim pobunjenicima, onim koji su desetkovali bezmalu celokupnu hrišćansku populaciju na Bliskom istoku, koji su uništili svaki trag kulture koja nije islamska u istom tom regionu (zajeban ovaj multikulturalizam) i koji se na zapadu kamionima pijačnim danima zaleću u slučajne prolaznike. To je prijatelj ukrajinskih nacista sve nazivajući Putina Hitlerom, čovek koji je gruzijskog predsednika Sakašvilija napujdao protiv Rusa i savetovao da se baci u zagrljaj NATO-u što je Gruziju na kraju koštalo gubitka Južne Osetije. To je intelektualac koji Srbiju upoređuje s nacističkom Nemačkom, istom onom od koje je Srbija postradala toliko da je pitanje hoće li ikada uspeti da se oporavi. Štaviše, to je čovek koji je rekao da je spreman da se u ime Srba izvini Hrvatima, što je do te mere čudovišno kao da je rekao da će se Nemcima izviniti u ime Jevreja.

Uz to, kao svaki narcisodini psihopata voli da snima filmove o svojim oslobodilačkim poduhvatima, gde uvek nakon NATO bombi doleti razabrušene kose i otkopčane košulje da usnimi ruševine novoosvojene slobode i grozote pale tiranije.

bombardovanje-NATO-bg

Ovaj govnar je nedavno boravio u Beogradu gde je bio gost, o trošku srpske kolaboracionističke vlade, govnarima sličnim njemu, naime reditelju Goranu Markoviću i ekipi. Došao je da predstavi neko svoje evroatlantističko propagandno smeće. Dočekan je tortom u lice, što mu je poslužilo da konstatuje da je nacizam u Srbiji još uvek živ i žilav kao devedesetih (a toliko se, mučen, borio) i da sa trgovcima ljudskim organima i izvoznicima džihadista na Levant, šiptarskim zvaničnicima na Kosovu, obnovi zavet na borbu do potpune denacifikacije Srbije, što je novolevičarskom terminologijom rečeno obećanje njenog potpunog satiranja.

Ne, nema granice u tom cinizmu. Vreme je da to već jednom osvestite, integrišete i počnete na to da odgovarate.

Udrite gadove, nemojte samo stajati!

Napad tortom ovaj gad ocenio je kao fašizam. Napad radioaktivnim bombama koje je zagovarao u nizu zemalja su demokratija.

I da stvar poprimi dimenzije sveopšteg zla, ovog puta istinskog a ne imaginarnog, svaki pokušaj odbrane proglašen je napadom na slobodu govora i temelje demokratije. Dok u zemljama čiji raj žele da ispelcerišu širom planete vlada potpuni medijski mrak, svaki pokušaj da se odbraniš od neprestane zlostavljačke i satanizujuće propagande, automatski postaje refleks nedemokratičnosti i necivilizovanih. Što upravo opravdava demokratično zlostavljanje na skali od ekonomskog davljenja do gađanja radioaktivnim bombama. Ako kapirate genijalno zlo ovog koncepta.

Dok je istovremeno samo u uslovima potpunog medijskog mraka moguće izjaviti stvari kao „Rusija je najveća pretnja po mir u svetu, veća i od islamskog kalifata“. U društvima u kojima ovakve i slične rutinske izjave prolaze bez ikakve ili skoro nikakve reakcije, operacija ispiranja mozga je uspela a to nije moguće, posebno u eri brzih tehnologija i protoka informacija, bez temeljnog filtriranja informacija i kontrole medija. A vi ste nedemokratični i kod vas ne postoji sloboda govora.

Bernar Anri Levi je posetom Beogradu, probnom poligonu ove ideologije kasnije primenjene u nizu zemalja, dao novog podstreka antisrpskoj propagandi (sasvim izvesno u skladu s novim evroatlantističkim potrebama, saznaćemo ubrzo kojim tačno), dajući svojoj ideološkoj sabraći sa domaćeg terena, primer. Torta je fašizam baš kao i pravo na odbranu od laži i propagande.

festival-miredita1-560x374

Bezmalo svakodnevno po Srbiji se održavaju tribine u organizaciji evroatlantističkih gadova. „Žene u crnom“ na Fakultetu političkih nauka koji bi u slobodnoj i normalnoj zemlji trebao da bude centar stvaranja buduće političke elite nacije. „Mirdita“ ili „Dani kosovske kulture u Beogradu“ gde se izvode performansi u modernim koreografijama skinutih sa ARTE kanala, koji umetnički interpretiraju silovanje Albanki od strane srpskih vojnika. Gostovanje bivših administratora trgovaca narkoticima i srpskim bubrezima u centru za „kulturnu dekontaminaciju“. Jer jedina autentična i svakako jedina državotvorna kultura na prostoru bivše Jugoslavije, srpska, je radioaktivna baš kao i što je torta fašistička, i potrebno je od nje se dekontaminirati. Borci za ljudska prava, tog paravana za brutalni i nadasve smrtnonosni evroatlantistički imperijalizam, koji poput Levija ili Nataše Kandić za svoje zasluge primaju ordenje od osvedočenih i neprikrivenih nacista, ukrajinskih ili hrvatskih, koji vašu odbranu proglašavaju nelegalnom i antidemokratskom.

Nema dna. Padate slobodnim padom kroz bezdno ljudske pokvarenosti i mentalne izopačenosti. To što ste vi pristojni u toj meri da ne uspevate da zamislite taj stepen bestidnosti i bestijalnosti, gadovima ide u prilog i oni na nju i računaju. Nije dovoljno što su Hrvati zaklali i etnički počistili Srbe sa prostora koji nikad nisu bili ni etnički ni istorijski hrvatski, i za to prošli poptuno nekažnjeno. Potrebno je sada Srbima, dakle žrtvama, natovariti genocid. Nije dovoljno što su Šiptari za manje od jednog veka počistili većinski srpsko stanovništvo u najsrpskijoj od svih srpskih zemalja koju su im oteli, potrebno je sada žrtvu optužiti za teror koji je do njenog nestanka i doveo.

Ne radi se ni o kakvom utvrđivanju istine, niti pokušaju otvorenog dijaloga. Da se o tome radi, ta bi istina do sad valjda negde i dospela. Makar bi negde promolila glavu. To ne samo da nije slučaj, već upadljiv nedostatak iste potpuno demaskira cilj ovih frenetičnih antisrpskih aktivnosti a to je legalizacija zločina nad Srbima. I za njegovo ostvarivanje potrebna im je naša saradnja koja će se u najmanju ruku sastojati od pasivnosti, nezainteresovanosti i indolencije.

Zato je odbrana, koja je suštinski odbrana od fašizma, potpuno ogoljenog, vrlo važna. Svaka akcija i plakat i bačena torta su važni. Svaka uzviknuta parola i dignuta pesnica. Svi smo sada gerilci jedne borbe koja će da traje i u kojoj gadovi ne smeju da pobede. Jer, u pitanju zaista jeste civilizacijska borba, ali zlo su oni.

Udrimo gadove!

Autor Aleksandar Lambros, Patriot

2 KOMENTARA

  1. Htedoh da citiram neki deo, ali ceo tekst je toliko genijalan da sam morao celog da ga podelim. Potpisujem svaku reč.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here