Сценарио по коме посредници Срби, склапајући уговоре о новчаној позајмици са косовским Албанцима, купују за њих некретнине, које постају залог за враћање новца у року, реализује се „на поверење”. – Албанци постају власници кад Срби „не успеју” да врате зајам на време!

Током претходне две деценије, највише пре 1999. и у годинама одмах након завршетка агресије НАТО-а на Србију и СР Југославију, велики број Албанаца са Косова и Метохије и са југа наше земље масовно је куповао некретнине – станове, куће, локале и пољопривредно земљиште на подручју Врања, Лесковца, Ниша.

У последње време све чешће се говори да се нешто слично опет догађа.

Сазнања до којих је „Политика” дошла ових дана у разговорима са више нишких адвоката, нотара, али и у појединим државним органима, то потврђују.

Велики број косовских Албанаца купује станове у Нишу по веома једноставном систему којим се заобилазе сви важећи закони и забране.

Од власника станова, кућа или локала, некретнине званично купују Срби, који наступају као регуларни купци, а у ствари су само посредници и раде „на проценат”.

Новац за куповину некретнина српски држављани добијају од косовских Албанца.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here