ПРЕТРАГА наводне масовне гробнице око Храма Христа Спаса у Приштини, која би, према неким наводима, требало да почне 13. јула, не престаје да изазива подозрење и сумњу Срба и њихових представника у косовским институцијама у искрене намере приштинских власти.

Удружење породица несталих и киднапованих Срба, али и српски политички представници, сумња да се тиме на све начине поткопавају темељи православног храма који је у центру града и који је годинама на мети напада Албанаца.

– Свакако да смо заинтересовани за то да се испита свака локација за коју се сумња да се ту налазе тела убијених током рата на Космету, било да се ради о Србима или Албанцима, али не желимо да нашу бол и тугу злоупотребљавају у политичке сврхе јер смо упознати са свим досадашњим нападима на Храм Христа Спаса. То би било исто као када бисмо ми тврдили да се у џамијама или поред џамија налазе кости убијених Срба, а сви знамо колико је џамија на Косову саграђено од 1999. године до данас – каже Милорад Трифуновић, координатор Удружења.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here