Медлин Олбрајт тврди да би уколико би победио републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп то био „поклон“ за руског председника Владимира Путина.

Бивши амерички државни секретар Медлин Олбрајт изјавила је да би републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп био „поклон“ за руског председника Владимира Путина.

„Победа Трампа на изборима у новембру била би поклон Владимиру Путину и, судећи да смо сазнали о недавним руским потезима (наводна умешаност Русије у хаковању електронске поште Националног комитета Демоктратске партије), Путину би било драго да Трамп победи. А то би требало да брине сваког Американца“, рекла је Олбрајтова обраћајући се окупљенима на националној конвенцији Демократске партије у Филаделфији.

Вебсајт Викиликс објавио је 22. јула готово 20 хиљада имејлова Националног комитета демократа. Кампања кандидата демократа за председника САД Хилари Клинтон саопштила је да би руски хакери могли да стоје иза овог цурења информација, да би помогли републиканском кандидату Доналду Трампу у трци за председника. Трамп је исмејао кампању Клинтонове због ових оптужби.
У уторак је портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио оптужбе о руској умешаности у сајбер-напад на демократе као „апсурдан“ и рекао да је то покушај да се „манично употреби“ питање Русије у америчког изборној кампањи.

Сајбер-напад је објављен на дан отварања конвенције демократа у Филаделфији, када је „Викиликс“ објавио око 20.000 имејлова Демократске странке који сугеришу да се активно радило на дискредитацији кампање сенатора из Вермонта Бернија Сандерса.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here