Аква парк изнад Ваљевске Грачанице ?!

0

Потапање манастира Ваљевска Грачаница ових дана је кулминирала тиме што се и купола овог манастира нашла под водом.Манастир Ваљевска Грачаница је средњевековни манастир који по предању су саградили Немањићи,манастир постоји више векова и оно што је најчудније манастир је био под заштитом државе Србије као културно благо!

Грађењем бране Ровни,тамошњи руководиоци су тврдили да се тиме решава проблем водоснабдевања Ваљева и околине и да је вештачко језеро потребно искључиво из тог разлога. Узалуд су из Епархије Ваљевске умољавали челнике да се та вода задржи на коти 333 и тиме спречи потапање средњовековног манастира али и спасе извори пијаће воде којих у тој околини има прегршт.

Међутим,оно што је запањило вернике који протествују свакодневно испред владе Републике Србије јесте чињеница да челник бране Ровни Миодраг Марковић најављује и другу функцију вештачког језера,изградњу ткзв аква парка,увођење опције скијања на води,али и одржавање кајакашких првенстава и разних друго туристичко спортских садржаја.
Док се чини се челницима Ваљева и бране Ровни привиђају срећни наступајући дани,месеци и године и већа туристичка атрактивност тог места,утолико су верници који протествују против потапања средњовековног манастира исказују још већи револт.
За то време манастир тоне све дубље..

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here