Остало је нешто мање од годину дана до истека рока за замену старих возачких дозбола за нове, биомеријске, а да не бисте чекали последњи час, ево шта вам је потребно да ову обавезу извршите на време.

Уз захтев за издавање возачке дозволе треба да приложите и стару возачку дозволу, као и здравствено уверење о способности за управљање моторним возилима за оне категорије за које се захтева издавање возачке дозволе. Лекарско уверење не сме бити старије од шест месеци. Такође је потребно понети важећу личну карту на увид, као и уплатнице као доказ о плаћеној накнади трошкова издавања возачке дозволе (у ПДФ формату или у Ворду), и доказ о плаћеној републичкој административној такси.

Три уплатнице

Приликом подношења захтева за издавање нове возачке дозволе треба да попуните три уплатнице. “Накнада за трошкове израде возачке дозволе”, у износу од 255 динара, друга “Накнада за издавање возачке дозволе” у износу од 621 динара и “Накнада за републичку административну таксу”, чији износ се преписује са табеле. Све уплатнице можете подићи у СУП-у у месту где подности захтев.

Првобитно је било предвиђено да важеће возачке дозволе треба да се замене биометријским до 10. јуна 2014, али је одлучено да се тај рок продужи како би се свим стигли да то обаве. Продужење овог рока је усвојила, по хитном поступку, Влада Србије јер би у супротном, више од милион возача, који то још нису учинили, морало да замени старе возачке дозволе у веома кратком року.

Према ранијим изјавама министра унутрашњих послова, Небојше Стефановића, између 1,2 и 1,5 милиона возача још увек има важеће старе дозволе.

Изменом Закон о безбедности саобраћаја на путевима, рок за замену старих возачких дозвола, новим биометријским, је 10. јун 2017.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here